Traian Băsescu se implică în controversa de la Spitalul Pantelimon. Comentarii discutabile referitoare la cifra deceselor în unitățile medicale

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 182

Sursa foto:

0:00

Traian Băsescu intervine în scandalul de la Pantelimon

Fostul președinte Traian Băsescu a luat atitudine în legătură cu scandalul de la Spitalul Pantelimon, afirmând că numărul deceselor în unitățile medicale ar putea fi mai mare decât se estimează. Băsescu critică sistemul sanitar, pe care îl consideră încă nereformat, și îi acuză pe liderii din domeniul sănătății de responsabilitate în această situație. El a adus în discuție evenimentele din urmă cu 12 ani, când a încercat să-l demită pe Raed Arafat din funcție, moment care a generat proteste masive în stradă.

Recent, Băsescu a comentat ancheta de la Spitalul Pantelimon, numind-o un „spectacol regizat”. De asemenea, a refuzat să ofere un punct de vedere în direct la o emisiune de televiziune, exprimându-și neîncrederea în referatul procurorului. „S-a mutat spectacolul din fața DNA-ului în timpul lui Koveși la Spitalul Pantelimon. Presa a fost fericită… s-au găsit criminalele”, a declarat el.

Reflecții asupra protestelor din 2012

Într-o postare pe rețelele sociale, Băsescu a făcut o paralelă cu protestele din ianuarie 2012, când românii au ieșit în stradă pentru a susține sistemul de sănătate, contrar reformelor propuse. „Stimulați subtil, românii ies în stradă să-și apere sistemul de sănătate, cu spitalele, infecțiile, subfinanțarea și morții săi. Poporul și galeriile de fotbal câștigă bătălia. Proiectul legii de reformare a sistemului de sănătate este retras de guvern. Nu se va schimba nimic. Și neschimbat a rămas până azi. Doar morții din spitale ar putea fi ceva mai mulți”, a scris fostul președinte.

În urma protestelor violente din 2012, guvernul condus de Emil Boc a fost demis, iar opoziția, reprezentată de USL, a preluat puterea. Parlamentul a decis a doua suspendare a lui Traian Băsescu, însă românii au respins demiterea sa prin referendum. „Biroul Electoral Central a confirmat că nu a fost atins pragul pentru validarea Referendumului. Asta înseamnă că românii au ales pentru o Românie constituțională”, a afirmat Băsescu la acea vreme.

Distribuie acest articol