Numărul tururilor dedicate istoriei Cazinoului și bulevardului Elisabeta din Constanța a fost extins. Programul pentru această săptămână.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 132

Sursa foto:

0:00

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța extinde tururile gratuite

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) a anunțat extinderea numărului de tururi gratuite dedicate istoriei Cazinoului din Constanța și Bulevardului Elisabeta. Ghidul acestor tururi, Cristian Cealera, a anunțat detalii pe rețelele sociale.

Programul tururilor

În această săptămână, programul tururilor este următorul:

  • Joi, 22 august 2024, ora 18:30
  • Vineri, 23 august 2024, ora 18:30
  • Sâmbătă, 24 august 2024, ora 10:00

Înscrierile pentru tururi se efectuează prin mesaj la numărul 0735105373, unde este necesar să menționați un nume de contact, numărul de persoane și turul ales.

Locația întâlnirii

Participanții se vor întâlni cu ghidul la Farul Genovez. Este important de menționat că vizitarea interiorului Cazinoului nu este permisă, deoarece clădirea se află în proces de reabilitare.

Cristian Cealera a transmis un mesaj de încurajare pentru toți doritorii: „Vă așteptăm cu drag!”

Despre proiectul derulat de MINAC

În perioada februarie – noiembrie 2024, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța derulează proiectul intitulat „Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării – Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Acest proiect include o componentă cultural-educațională, destinată publicului din Constanța, precum și turiștilor și vizitatorilor sezonieri. În cadrul acestuia, vor fi organizate 32 de tururi ghidate pe faleza orașului și pe faleza stațiunii Mamaia.

Detalii despre tururile ghidate

Reprezentanții MINAC au precizat că, între 22 iunie și 22 septembrie 2024, tururile de prezentare a istoriei Bulevardului Elisabeta și a Cazinoului din Constanța și Mamaia vor fi organizate periodic în weekenduri, dar și în timpul săptămânii, subliniind importanța acestor clădiri emblematice pentru arhitectura de vilegiatură de la malul mării.

Distribuie acest articol