Primăria Năvodari desfășoară a patra ediție a Concursului Național de Literatură “Gala Flamingo”, cu termen de înscriere până la 10 septembrie 2024.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 156

Sursa foto:

0:00

Deschiderea înscrierilor pentru Concursul Național de Literatură “Gala Flamingo”

Primăria Orașului Năvodari anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția a IV-a a Concursului Național de Literatură “Gala Flamingo”. Până pe 10 septembrie 2024, toți iubitorii de literatură sunt invitați să participe la o competiție ce oferă oportunitatea de a-și exprima creativitatea în două secțiuni: poezie și proză scurtă.

Detalii despre secțiuni

La Secțiunea I (poezie) pot participa persoane cu vârste cuprinse între 18 și 90 de ani. Tema pentru această secțiune este “Când pasul pleacă și se întoarce…”. Juriul va evalua lucrările în funcție de metaforă, mesaj, cursivitate, ritm, complexitate artistică, precum și respectarea normelor ortografice și de punctuație. Poeziile pot fi prezentate în stil clasic sau vers alb. Participanții sunt așteptați să trimită două poezii în format digital la adresa de email specificată până la termenul limită.

Secțiunea II (proză scurtă) este deschisă tinerilor cu vârste între 11 și 17 ani, iar tema propusă este “Pe aripile toamnei…”. Juriul va lua în considerare aspecte precum metafora, mesajul, cursivitatea și stilul textului, precum și respectarea normelor ortografice și de punctuație. Concurenții trebuie să trimită câte două lucrări, fiecare având maximum 25 de rânduri, în format electronic, până pe 10 septembrie 2024. Toate lucrările trebuie redactate pe hârtie A4, font Times New Roman, mărime 12, cu diacritice.

Premiile și evaluarea lucrărilor

Decernarea premiilor este programată pentru 14 septembrie 2024, iar lucrările vor fi evaluate de trei jurați, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Premiile includ Marele Premiu Flamingo Artistic Creation 2024, alături de locurile I, II și III pentru fiecare secțiune în parte.

Este important de menționat că participanții sunt responsabili pentru autenticitatea și originalitatea lucrărilor. Organizatorii nu vor lua în considerare lucrările care încalcă drepturile de autor sau alte legi în vigoare.

Distribuie acest articol