Ministrul Dezvoltării, Adrian Vestea, vorbește despre proiectul de construcție a stadionului din orașul de la malul mării.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 145

Sursa foto:

0:00

Informații despre lucrările la stadionul din Constanța

Ministrul Dezvoltării, Adrian Vestea, a abordat subiectul lucrărilor de construcție la stadionul din Constanța în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la deschiderea Întâlnirii Anuale a Asociației Aeroporturilor din România, organizată la Mera Resort în stațiunea Venus, județul Constanța.

Vestea a subliniat că stadionul va beneficia de finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții. Anul trecut, alături de alți oficiali din județ, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar actualul stadion a fost demolat. În perioada următoare se așteaptă alocarea de credite de angajament, ceea ce va permite semnarea contractului de execuție cu antreprenorul desemnat.

Estimări privind durata lucrărilor

În răspunsul la întrebarea privind durata lucrărilor, Vestea a menționat că aceasta depinde de alocarea creditelor de angajament. În urma discuțiilor recente cu premierul, a fost asigurată finanțarea pentru stadionul din Constanța, precum și pentru alte proiecte, cum ar fi stadionul din Pitești și patinoarul din Sfântu-Gheorghe.

Ministrul a exprimat optimism, afirmând că, dacă toate procedurile decurg conform planului, se poate semna contractul în termen de o lună.

De asemenea, el a precizat că, până în prezent, a fost realizată doar o procedură, iar responsabilitatea pentru demolare va reveni autorităților locale.

Distribuie acest articol