Dan Diaconescu, suspectat de implicare în multiple înregistrări în care ar avea relații intime cu o minoră!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 198

Sursa foto:

0:00

Dan Diaconescu, Acuzat de Fapte Grave în Dosarul de Sex cu Minore

Dan Diaconescu, fost realizator de televiziune, se află în centrul unui scandal major, fiind acuzat că a fost filmat cu o cameră ascunsă de cel puțin 14 ori în timp ce se afla în dormitor cu una dintre victimele sale, în cadrul unui dosar ce vizează acuzații de sex cu minore și folosirea prostituției infantile.

Conform informațiilor disponibile, Diaconescu este acuzat de procurori că a întreținut relații sexuale cu două surori, Alina și Adina Turceanu, în anii 2020 și 2021. Primele întâlniri ar fi avut loc într-o cameră de hotel din cadrul Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, urmate de alte incidente într-un apartament situat în cartierul Poarta 6 din Constanța.

Detalii suplimentare sugerează că, în apartamentul menționat, care aparține martorului Vasile Giorgios Gemenedzidis, au fost descoperite înregistrări video cu Diaconescu și una dintre adolescentele implicate, aceasta practicând prostituția la acel moment. Aceste fișiere au fost găsite pe 15 martie 2023 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în cadrul unei anchete ce viza alte infracțiuni, inclusiv furt calificat.

În urma acestei descoperiri, au fost deschise două dosare noi: unul în care Diaconescu este acuzat de sex cu minore, având cele două surori în calitate de persoane vătămate, și altul de șantaj, în care surorile au fost trimise în judecată alături de Giorgios Gemenedzidis și alți complici. Recent, Tribunalul Constanța a analizat înregistrările video în cadrul unei ședințe preliminare, iar avocații lui Diaconescu au solicitat excluderea acestora din dosar, argumentând că au fost obținute ilegal.

Toate persoanele implicate în proces beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Aspecte Legale și Drepturi Procesuale

Legea 190 din 2018 stipulează că activitatea jurnalistică poate fi exonerată de la anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, cu condiția menținerii unui echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor personale.

Informațiile prezentate reflectă un interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Distribuie acest articol