Cetățenii moldoveni cu cetățenie rusă au fost convocați! Moscova îi trimite la război.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 151

Sursa foto:

0:00

Regrete pentru moldovenii cu cetățenie rusă

Moldovenii care au obținut cetățenia rusă se confruntă cu regrete profunde în urma recentelor raiduri desfășurate la Moscova. Aceste acțiuni au fost realizate de Comitetul de anchetă și Ministerul Afacerilor Interne, rezultând în emiterea de citații pentru zeci de migranți.

Raiduri pentru combaterea migrației ilegale

În cadrul acestor raiduri, departamentul militar al Comitetului de anchetă a fost responsabil de identificarea persoanelor care au adoptat recent cetățenia rusă, dar care nu s-au prezentat pentru înregistrarea în evidența militară. Scopul principal al acestor acțiuni este de a combate migrația ilegală și de a asigura respectarea legii în rândul migranților, denumiți de autorități „foști migranți”. Verificările au fost efectuate în diverse locații, inclusiv în depozite de legume și hosteluri din Districtul administrativ de Est.

Citații pentru înregistrarea militară

În urma acestor raiduri, numeroși moldoveni care au obținut recent cetățenia rusă au primit citații pentru a se prezenta la înregistrarea militară. Potrivit declarațiilor lui Alexandr Bastrykin, șeful Departamentului de anchetă, peste 30.000 de migranți au fost identificați ca fiind în această situație, iar aproximativ 10.000 dintre aceștia au fost deja trimisi în zonele de conflict, în cadrul operațiunilor militare speciale din Ucraina.

Modificarea politicilor de migrație

Bastrykin a subliniat necesitatea ca Rusia să își revizuiască politicile de migrație, promovând mai mult utilizarea „resurselor interne” pentru a rezolva problemele politice și economice. De asemenea, la sfârșitul anului 2023, autoritățile ruse au început să retragă cetățenia migranților care refuză să participe la conflictul din Ucraina. Aceste evenimente subliniază o tendință crescândă a raidurilor poliției împotriva muncitorilor migranți și a celor care au obținut recent cetățenia rusă.

Distribuie acest articol