Mașina unui campion olimpic la canotaj, observată pe străzile din Năvodari

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 207

Sursa foto:

0:00

Premii pentru sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Un număr de 22 de sportivi români care au obținut medalii de aur, argint sau bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost onorați de omul de afaceri Ion Țiriac cu autoturisme. Recent, un astfel de vehicul, destinat unui sportiv medaliat cu aur la canotaj, a fost văzut circulând pe străzile din Năvodari, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele sociale.

Reamintim că Team România a reușit să câștige un total de nouă medalii la competiția din acest an, incluzând trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz. În total, 18 sportivi români au fost recompensați pentru performanțele lor remarcabile.

Sportivii medaliați cu aur

Medaliile de aur au fost obținute de înotătorul David Popovici, care a câștigat la proba de 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache, precum și echipajul feminin de opt plus unu format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu.

Sportivii medaliați cu argint

Medaliile de argint au fost obținute de Bodnar și Radiș în proba de dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în proba de dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc în dublu vâsle feminin-categoria ușoară, precum și halterofila Mihaela Cambei, la categoria 49 de kilograme.

Sportivii medaliați cu bronz

Medalia de bronz a fost câștigată de David Popovici la proba de 100 metri liber și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, conform deciziei TAS.

Detalii despre premii

Vehiculele oferite sportivilor sunt personalizate, având numele fiecărui medaliat ca număr de înmatriculare, proba și disciplina la care au obținut medalia, precum și sigla Fundației Țiriac. Pe lângă autoturisme, medaliații au beneficiat și de asigurări de viață de la Allianz Țiriac, precum și asigurări RCA și Casco pentru vehiculele primite, valabile până în 2028. De asemenea, sportivii au fost răsplătiți cu medalii personalizate din aur de 14 karate.

Distribuie acest articol