Zeci de copii s-au pierdut pe plajă în perioada verii. Sfaturile autorităților.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 198

Sursa foto:

0:00

Dispariția minorilor pe plajele din Constanța

Începând cu sezonul estival, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a raportat dispariția a peste 70 de minori cu vârste între 2 și 13 ani, care s-au pierdut pe plajă, fără a fi supravegheați de părinți. Autoritățile subliniază importanța supravegherii copiilor pentru a preveni situații neplăcute.

Conform celor de la IPJ Constanța, dintre acești minori, mai mult de 70% au între 2 și 5 ani. Toți au fost localizați de polițiști în câteva minute de la dispariție, fără a fi victime ale vreunei infracțiuni.

Recomandări pentru părinți

Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii oferă următoarele sfaturi:

  • Supravegheați-vă constant copilul pe plajă sau în locuri aglomerate și explicați-i că nu trebuie să se îndepărteze de dumneavoastră.
  • Stabiliți un punct de întâlnire cu copilul în cazul în care se rătăcește, o regulă care se aplică în special copiilor mai mari, capabili să se orienteze în mulțime. Pentru cei mici, este important să le explicați să rămână pe loc.
  • Învățați-l pe copil numărul de telefon al unuia dintre părinți, numele de familie și alte detalii care pot ajuta la identificarea sa.
  • Instruți-l să ceară ajutorul unei persoane în uniformă sau al personalului din magazin, precum și al unei familii cu copii.
  • Asigurați-vă că aveți întotdeauna asupra dumneavoastră o fotografie recentă a copilului.

Prin respectarea acestor recomandări, părinții pot contribui semnificativ la siguranța celor mici pe plajă și în alte locuri aglomerate.

Etichete:
Distribuie acest articol