Doi ofițeri de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” participă la U.S. Army Command & General Staff College.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 185

Sursa foto:

0:00

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” la U.S. Army Command & General Staff College

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” se bucură de o prezență onorantă la U.S. Army Command & General Staff College. Conform unui anunț oficial, doi ofițeri din cadrul brigăzii, maiorii Valentin Priciu și Petru Șlarcu, participă la cursurile prestigioasei instituții din Fort Leavenworth, Kansas, Statele Unite ale Americii, pe o perioadă de un an.

Această experiență constituie un moment semnificativ în dezvoltarea profesională a celor doi ofițeri, permițându-le să își îmbunătățească abilitățile de leadership și să aprofundeze strategii avansate de conducere militară.

Un program de studii recunoscut la nivel global

„Programul de studii de la Command & General Staff College este apreciat internațional pentru rigorile și relevanța sa în formarea liderilor militari. În cadrul acestui program, ofițerii au ocazia să colaboreze cu colegi din diverse țări, să participe la simulări complexe și să exploreze concepte esențiale privind conducerea operațională și strategică”, a declarat un reprezentant al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”.

Participarea la acest program internațional subliniază angajamentul României în pregătirea unor lideri militari de înaltă calitate, capabili să facă față provocărilor complexe ale mediului de securitate global.

Distribuie acest articol