SEAS 2024: Trei spectacole dedicate celor mici la Teatrul de Vară Soveja

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 211

Sursa foto:

0:00

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024

În această săptămână, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024, propune trei spectacole de la Opera Comică pentru Copii din București: „Erus și Valea Iubirii”, „Don Quijote” și „Directorul de teatru”.

„Erus și Valea Iubirii”

Mâine, miercuri, 21 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, micii spectatori și părinții lor sunt invitați la „Erus și Valea Iubirii”, o adaptare după cartea cu același nume, semnată de scriitorul constănțean Alec Blenche, în regia Anei Crăciun Lambru. În această poveste, Erus ajunge în Regatul Apelor, țara Prințesei Roua, unde se întâlnește cu mama acesteia, Crăiasa Apelor, Luna, și reîntâlnește cei cinci înțelepți. Aici, află că a fost ales să facă parte din Ordinul celor 9 și că trebuie să-l înfrunte pe Regele Frică-Frică, obținând virtuțile din patru văi: Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii și Valea Recunoștinței.

„Don Quijote”

Joi, 22 august, de la ora 21:00, la același teatru, va avea loc baletul pentru copii „Don Quijote” de Ludwig Minkus, o adaptare după romanul lui Miguel de Cervantes, în regia lui Cătălin Caracaș. Tinerii balerini ai Operei Comice pentru Copii vor aduce pe scenă povestea legendară a lui Don Quijote, adevăratul nume fiind Hidalgo Alonso Quijano. Acesta, pasionat de romanele cavalerești, își dedică seri întregi lecturii, cărțile citite transformându-l într-un om mai bun, dornic să ajute pe cei nevoiași. Determinat să găsească frumoasa Dulcineea de Toboso, o născocire a imaginației sale, Don Quijote își asumă rolul de cavaler, își denumește iapa Rosinanta și îl convinge pe vecinul său, Sancho Panza, să devină scutierul său, plecând împreună în aventuri.

„Directorul de teatru”

Vineri, 23 august, la ora 21:00, Teatrul de Vară Soveja va găzdui adaptarea operei comice „Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus Mozart, regizată de Cristian Mihăilescu. Această lucrare, considerată o parodie a vanității cântăreților de operă, îl are ca personaj central pe un director de teatru, asistat de Buffo, un cântăreț comic, care organizează audiții pentru formarea unei trupe de operă. Cele două pretendente principale la rolul de angajare sunt doamnele Hertz (Doamna Inimă) și Silberklang (Doamna Sunet de Argint), care se duelează pentru a obține rolul principal și un salariu pe măsură. Opera a fost inițial scrisă la comanda împăratului Joseph al II-lea, pentru a fi prezentată la un prânz privat, în fața a 80 de invitați.

De asemenea, se va desfășura o premieră a spectacolului pentru bebeluși (0-3 ani) intitulat „Bubu la mare”, care va avea nu mai puțin de douăzeci de reprezentații.

Bilanțul participării Operei Comice pentru Copii București la SEAS 2024

Opera Comică pentru Copii București a avut o prezență remarcabilă la SEAS 2024, înregistrând un număr considerabil de spectatori care au revenit pentru a doua sau chiar a treia oară. Această instituție emblematică s-a dedicat organizării unor spectacole deosebite, inclusiv un teatru pentru copii de peste trei ani, un balet și o operă comică, toate fiind foarte apreciate de publicul tânăr.

Inițiativa #SEASforKIDS

Noua secțiune #SEASforKIDS, lansată în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, a avut un impact pozitiv și se preconizează că va deveni o tradiție de vară la Constanța. Aceasta inițiativă a fost bine primită de familii, oferind oportunități de divertisment educativ pentru copii.

Informații despre bilete

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS sunt disponibile pentru achiziționare conform următorului program:

  • La agenția de bilete din Bd. Tomis nr. 97: marți până duminică, între orele 14:00 – 21:00; luni: închis.
  • La Infopoint City Park Mall: de miercuri până luni, între orele 14:00 – 21:00; marți: închis.
  • La Casa de Cultură: conform programului instituției.
  • La spațiile de joc: cu două ore înainte de spectacole.
  • Online: pe platformele Mystage.ro și Bilet.ro.
Etichete:
Distribuie acest articol