NATO își întărește prezența în România, în urma atacurilor Rusiei la frontierele noastre.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 133

Sursa foto:

0:00

Mutarea Radarului NATO în România

Centrul de Comandă și Control Mobil al NATO a transferat radarul de apărare aeriană LANZA LTR-25, împreună cu echipa tehnică, din Poggio Renatico, Italia, la Cataloi, România. Această decizie a fost anunțată de Comandamentul Aerian Aliat al NATO și survine într-un context de intensificare a atacurilor ruse la granița dintre România și Ucraina, cu numeroase resturi de drone ajungând pe teritoriul românesc.

Prioritatea NATO

Generalul maior Denny Traas, comandantul DACCC (Deployable Command and Control Centre), a subliniat că „prima noastră prioritate este contribuirea la efortul NATO de a avea o postură militară solidă și capabilă”. Acest lucru evidențiază angajamentul Alianței în asigurarea securității pe flancul estic.

Supravegherea Aeriană Consolidată

Pentru următoarele luni, experții în supraveghere și control aerian ai NATO vor susține activitățile de monitorizare a Alianței în această regiune. DACCC a declarat că a obținut capabilitatea operațională inițială a DADR pe 14 august, ceea ce permite o întărire a supravegherii la granițele României. Această măsură are ca scop principal identificarea dispozitivelor cu profil radar redus care se apropie de spațiul aerian al NATO.

Distribuie acest articol