Aeronavele Forțelor Aeriene Române au încheiat operațiunea din Albania.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 136

Sursa foto:

0:00

Misiune încheiată pentru aeronavele române în Albania

Aeronavele C-27 J Spartan și C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române, care au fost desfășurate în Albania pentru a sprijini intervenția în combaterea incendiilor de pădure, și-au finalizat cu succes misiunea. Pe parcursul celor șapte zile de activitate în regiunile afectate, aceste aeronave au efectuat 24 de iesiri și au transportat și lansat un total de 122 de containere cu apă, echivalentul a peste 120 de tone.

La finalul misiunii, ministrul albanez al apărării, Pirro Vengu, a exprimat recunoștința sa față de militarii români pentru contribuția adusă, într-o ceremonie dedicată acestui moment.

Intervenții continue în România

Aeronavele C-27 J Spartan, specializate în stingerea incendiilor, sunt implicate și în prezent în acțiunile de combatere a incendiilor de pădure din zona fondului forestier al comunei Moldova Nouă, județul Caraș-Severin. Până acum, fiecare aeronavă a efectuat câte cinci ieșiri în zonele afectate, lansând un total de 50 de containere cu apă, ceea ce reprezintă aproximativ 50 de tone. Aceste acțiuni subliniază angajamentul continuu al Forțelor Aeriene Române în sprijinul comunităților afectate de incendii.

Distribuie acest articol