Executivul garantează menținerea furnizării centralizate de energie termică pe durata iernii 2024-2025.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 196

Sursa foto:

0:00

Guvernul adoptă măsuri pentru continuitatea alimentării cu energie termică

În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării, un proiect de act normativ menit să asigure continuitatea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică în sezonul rece 2024-2025.

Conform proiectului, în anul 2024, unitățile administrativ-teritoriale vor avea posibilitatea de a garanta împrumuturile contractate de operatorii de servicii de alimentare cu energie termică din subordine. Acestea vor putea utiliza fondurile obținute pentru achiziționarea combustibilului necesar furnizării energiei termice în sezonul de iarnă 2024-2025, conform informațiilor furnizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„În anul 2024, unitățile administrativ-teritoriale care funcționează ca operatori de servicii de alimentare cu energie termică pot contracta împrumuturi de la bănci comerciale sau alte instituții financiare pentru achiziția de combustibil necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025”, se menționează în comunicatul oficial.

Distribuie acest articol