Cine a fost numit noul președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy SA din Constanța?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 196

Sursa foto:

0:00

Onur Gunaydin, Președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy

Onur Gunaydin a fost numit în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy S.A., cu un mandat ce va începe pe 17 iunie 2024.

Decizia a fost adoptată prin hotărârea nr. 5 a adunării generale ordinare a acționarilor, care a avut loc pe 17 iunie 2024, și a fost publicată în Monitorul Oficial al României pe 19 august 2024.

Informații despre acționari

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român S.A., cu sediul în București, și reprezentat de Sabigat Rakhmetov și Sorin Neculae, împreună cu Midia Green Energy S.A., situată în Năvodari și reprezentată de Turgay Chemal, alături de Rominserv S.R.L., din București, reprezentată de Daniel Brinzoi și Vasile-Gabriel Manole, sunt acționarii Rompetrol Energy S.A. Aceste companii au decis să se întrunească în ședința din 17 iunie 2024, având în vedere renunțarea la formalitățile de convocare conform legislației în vigoare.

Deciziile luate în cadrul ședinței

În cadrul acestei ședințe, acționarii au votat și au adoptat următoarele hotărâri:

Articolul 1

Adunarea Generală Ordinare a Acționarilor s-a desfășurat fără respectarea formalităților de convocare, conform prevederilor legale, la data de 17 iunie 2024, ora 15.00, prin mijloace electronice de comunicare.

Articolul 2

Revocarea lui Boris-Ionel Bucur din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy S.A. a fost aprobată, începând cu 17 iunie 2024, ultima zi de mandat fiind 16 iunie 2024.

Articolul 3

Onur Gunaydin a fost ales ca Administrator al Rompetrol Energy S.A. pentru un mandat ce va începe pe 17 iunie 2024 și se va încheia pe 31 ianuarie 2026.

Articolul 4

De asemenea, a fost aprobată revocarea lui Batyrzhan Tergeussizov din funcția de membru al Consiliului de Administrație.

Modificări în conducerea Rompetrol Energy S.A.

Începând cu data de 17 iunie 2024, Onur Gunaydin va prelua funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Energy S.A. Mandatul său se va încheia pe 31 ianuarie 2026, coincizând cu perioada de mandat a administratorului actual, Batyrzhan Tergeussizov, care va continua să își exercite atribuțiile până la aceeași dată.

Atribuțiile Directorului General

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a decis ca Directorul General al Rompetrol Energy S.A., Boris-Ionel Bucur, să fie împuternicit să îndeplinească toate formalitățile legale necesare pentru implementarea hotărârilor adoptate. Acest lucru include înregistrarea deciziilor la Oficiul Registrului Comerțului și publicarea lor în Monitorul Oficial al României. Directorul General are dreptul să submandateze această responsabilitate către alte persoane, funcționari sau avocați ai societății.

Despre Rompetrol Energy S.A.

Rompetrol Energy S.A. a fost înființată în 2012 și are sediul în Năvodari, având ca principal obiect de activitate producția de energie electrică. Compania este controlată de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român S.A., care deține 78,2839% din capitalul social, și de Midia Green Energy S.A. cu 21,6784%. De asemenea, Rominserv SRL deține o participație minoră de 0,0377%.

Administratorii actuali ai firmei sunt Batyrzhan Tergeussizov, Chemal Turgay, Onur Gunaydin, Albert Suleimanov și Adrian Tohanean.

Performanța financiară

În 2023, Rompetrol Energy S.A. a raportat o cifră de afaceri de 306.792.785 lei, având 159 de angajați, dar a înregistrat o pierdere de 2.535.529 lei.

Distribuie acest articol