Containere distruse în Constanța de persoanele care caută ambalaje cu garanție

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 202

Sursa foto:

0:00

Vandalismul platformelor de colectare a deșeurilor în Constanța

În municipiul Constanța, platformele destinate colectării deșeurilor sunt victimele vandalismului, în special din partea celor care obțin venituri din ambalajele returnabile. Primăria Constanța a anunțat că, de la implementarea sistemului de garanție-returnare, un număr tot mai mare de cetățeni, care nu au educație civică, vandalizează aceste puncte de colectare, răscolind containerele și lăsând în urmă gunoaie împrăștiate.

În unele cazuri, în căutarea ambalajelor reciclabile, containerele de depozitare sunt distruse, iar costurile de înlocuire sunt suportate de către municipalitate.

Acțiuni de combatere a vandalismului

Pentru a contracara acest fenomen, polițiștii locali au intensificat monitorizarea platformelor de colectare a deșeurilor. În perioada 30 noiembrie 2023 – 20 august 2024, toate persoanele surprinse în timp ce răscoleau aceste puncte de colectare, generând astfel deșeuri menajere în jur, au fost sancționate contravențional conform HCL nr. 77/2021, care reglementează activitățile de gospodărire, protecția mediului și întreținerea orașului.

Apel către comunitate

Autoritățile fac apel la cetățeni să nu rămână indiferenți la actele de vandalism. Este esențial ca fiecare să contribuie la păstrarea curățeniei și ordinii în oraș. În cazul observării unor astfel de acte, constănțenii sunt încurajați să contacteze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Distribuie acest articol