Care sunt opțiunile de parcare gratuită pentru locuitorii cu locuri de parcare pe Ștefăniță Vodă?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 122

Sursa foto:

0:00

Parkingul de pe strada Ștefăniță Vodă afectat de lucrări de reabilitare

În data de 21 august 2024, un cetățean a raportat că, în decurs de trei zile, mașinile a peste 300 de persoane au fost evacuate dintr-o parcare situată la intersecția străzilor Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. Potrivit informațiilor furnizate de constănțean, parcarea a fost construită acum trei ani și dispune de 320 de locuri.

„Acum că ne-au spus să mutăm toate mașinile, nu știm unde să parcăm 320 de vehicule. Am încercat să obținem explicații de la primărie, dar nimeni nu ne oferă informații despre situația actuală,” a declarat cetățeanul, vizibil frustrat.

Acesta a adăugat că au fost trimise numeroase e-mailuri către primărie, însă nu au primit răspunsuri, fiind neavizați în legătură cu lucrările care se desfășoară în zonă. „Plătim pentru locurile de parcare și acum ne simțim abandonați. Primarul pare să ascundă informații despre ceea ce se întâmplă. Suntem foarte supărați, iar ajutorul este inexistent. Muncitorii ne spun că se fac modernizări, dar nu ne oferă detalii. De asemenea, ne refuză accesul la proiect,” a continuat bărbatul.

Reacția Primăriei Constanța

Reprezentanții Primăriei Constanța au confirmat că parcarea respectivă află în proces de reabilitare ca parte a unui proiect dedicat parcului de la fostele Galerii Soveja. Cetățenii care dețin autorizații de parcări rezidențiale în zona afectată pot parca gratuit pe strada Soveja – zona 2, cu condiția să afișeze autorizația în parbriz, facilitând astfel identificarea vehiculului de către Poliția Locală.

Proiectul de transformare a Galeriilor Soveja

În aprilie 2024, a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de amenajare a spațiului public la intersecția străzilor Soveja și Ștefăniță Vodă, care include amenajarea peisagistică a parcului Soveja și reconfigurarea circulației. Contractul a fost atribuit asocierii formate din Almma Contractors Group SRL, ABC Val SRL și Quick Service SRL, având o valoare de 9.224.533,39 lei fără TVA.

Lucrările prevăzute includ:

  • ZONA 1: Amenajarea parcului Ștefăniță, cu o suprafață de aproximativ 6.165 mp;
  • ZONA 2: Supralărgirea tramei stradale în zona de nord, cu o suprafață de aproximativ 475 mp;
  • ZONA 3: Reamenajarea parcării din zona de vest și sud-vest, cu o suprafață de aproximativ 5.655 mp.

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de maximum un an.

Distribuie acest articol