Haine și parfumuri contrafăcute descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 188

Sursa foto:

0:00

Descoperire de bunuri contrafăcute la frontieră

Polițiștii de frontieră din România și Bulgaria au efectuat o descoperire semnificativă în urma unui control asupra unui autocar, confiscând aproximativ 1.000 de articole ce poartă însemnele unor branduri de lux, suspectate a fi contrafăcute.

Incidentul a avut loc pe 21 august 2024, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, unde un autocar aparținând unei firme de transport persoane s-a prezentat pentru a intra în țară. Cu ocazia verificărilor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a descoperit în cala autocarului 938 de bunuri, inclusiv articole de parfumerie, încălțăminte și îmbrăcăminte, toate având mărci cunoscute asociate cu suspiciuni de contrafacere.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 300.000 lei în cazul în care ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate pentru continuarea investigațiilor. În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări împotriva celor șase pasageri implicați, cetățeni turci și români cu vârste între 19 și 64 de ani, pentru infracțiunea de punere în circulație a produselor contrafăcute, ceea ce prejudiciază titularii mărcilor înregistrate. La finalizarea cercetărilor, se vor propune soluții legale prin unitatea de parchet.

Distribuie acest articol