Clarificări ale IPJ Constanța cu privire la anumite informații difuzate în spațiul public despre intervențiile polițiștilor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 169

Sursa foto:

0:00

Comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța privind intervențiile poliției

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la timpul de intervenție al poliției la sesizările cetățenilor, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța aduce următoarele clarificări:

Activitățile desfășurate de polițiștii din Constanța au ca principal obiectiv siguranța cetățenilor. Reducerea timpilor de intervenție la diverse incidente este esențială pentru a asigura un serviciu polițienesc de calitate, în beneficiul comunității, conform celor comunicate de IPJ Constanța.

„La nivelul conducerii instituției noastre nu au fost raportate astfel de situații. Timpul de intervenție este indicat de polițiștii care răspund la apeluri, în documentele aferente intervenției, acoperind perioada necesară deplasării patrulei, de la primirea apelului de urgență până la sosirea la fața locului, în funcție de distanța de parcurs și condițiile de trafic”, se menționează în comunicat.

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța subliniază că autospecialele de intervenție sunt echipate cu sisteme de monitorizare prin GPS, care permit identificarea și localizarea acestora, asigurându-se astfel cunoașterea permanentă a poziției, direcției și timpului de deplasare.

„Considerăm că aceste afirmații reprezintă o tentativă de dezinformare din partea unor lideri de sindicat și reafirmăm că intervențiile la sesizările cetățenilor, inclusiv întocmirea documentelor, se realizează în conformitate cu legislația în vigoare”, adaugă reprezentanții IPJ Constanța.

Distribuie acest articol