Statele Unite dau undă verde pentru livrarea rachetelor AIM-120 AMRAAM către România.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

România primește aprobarea pentru achiziția de rachete AIM-120 AMRAAM din partea SUA

Statele Unite ale Americii au dat undă verde vânzării de rachete AIM-120 AMRAAM către România, cu scopul de a întări capabilitățile aer-aer ale Forțelor Aeriene Române. Valoarea inițială a acestei vânzări este estimată la aproximativ 180 de milioane de dolari, iar România are opțiunea de a achiziționa rachete suplimentare în viitor.

Această tranzacție face parte din eforturile de modernizare a Forțelor Aeriene Române, rachetele AIM-120 fiind compatibile cu avioanele F-16 ale României, dar și cu alte aeronave utilizate de NATO și de Statele Unite, inclusiv avioanele F-35. Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a subliniat importanța acestei achiziții, menționând că va spori considerabil capacitatea Forțelor Aeriene Române de a asigura apărarea teritoriului național și de a contribui la pacea și stabilitatea regională.

În cadrul unei vizite recente la Baza 86 Aeriană de la Borcea, ambasadorul Kavalec a declarat: „Am fost cu adevărat impresionată să văd avioanele F-16 românești în acțiune. Această achiziție demonstrează angajamentul ferm al guvernului român pentru securitate și apărare.”

Distribuie acest articol