Creștere alarmantă a accidentelor rutiere în Mamaia și Constanța: vehicule lovite de stâlpi și indicii de consum de droguri

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 198

Sursa foto:

0:00

Accidente Rutiere și Conducători Sub Influență în Constanța

Polițiștii Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră din Constanța au intervenit pe 22 august, în jurul orei 03:00, la un accident rutier în stațiunea Mamaia. La fața locului, s-a constatat că incidentul a avut loc între un autoturism și un stâlp. Conducătorul auto, un bărbat de 27 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au fost identificate indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice, în scopul determinării consumului de substanțe interzise.

În aceeași zi, la ora 07:33, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un alt bărbat, în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism pe strada Rândunelelor din Amzacea. Deși testul etilotestului a arătat un rezultat negativ, bărbatul a fost supus și testării pentru substanțe psihoactive, care a relevat indicii ale consumului. Acesta a fost, de asemenea, transportat la spital pentru analize suplimentare.

Pe 21 august, la ora 17:20, a fost raportat un accident rutier pe bulevardul Mamaia, implicând trei autoturisme. Unul dintre conducători, un bărbat de 36 de ani, a fost testat și a avut un rezultat negativ la etilotest, însă testele pentru substanțe psihoactive au indicat, de asemenea, posibila prezență a acestora. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În aceeași zi, la ora 10:50, polițiștii din Techirghiol au intervenit pentru a verifica un bărbat de 35 de ani, care conducea o autoutilitară pe DJ 391, fiind sub influența alcoolului. Testarea etilotestului a arătat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, pentru a stabili alcoolemia exactă.

În dimineața zilei de 22 august, la ora 04:35, polițiștii Secției 3 din Constanța au identificat un bărbat de 20 de ani care conducea un autoturism pe strada Dezrobirii. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, testarea a relevat indicii privind posibila prezență a substanțelor psihoactive, iar bărbatul a fost transportat la spital pentru analize suplimentare.

Accident rutier în Mangalia

Pe 21 august, în jurul orei 16.00, polițiștii de la Biroul de Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au fost alertați cu privire la un accident de circulație ce a avut loc pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Incidentul a implicat două autoturisme, conduse de doi bărbați, în vârstă de 31, respectiv 46 de ani.

La fața locului, polițiștii au constatat că cele două vehicule s-au tamponat. Amândoi conducătorii auto au fost supuși testării cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cu toate acestea, în cazul bărbatului de 31 de ani, testarea a indicat posibile urme de substanțe psihoactive.

Acesta a fost transportat la spital pentru a i se preleva probe biologice, astfel încât să se poată stabili cu exactitate consumul de substanțe interzise. Poliția continuă cercetările pentru a clarifica împrejurările accidentului.

Distribuie acest articol