Horia Moculescu: „Este necesară o reabilitare urgentă a Teatrului de Vară din Mamaia”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 172

Sursa foto:

0:00

Conferință de presă înainte de Festivalul Mamaia 2024

Cu o zi înainte de începe Festivalul Mamaia, a avut loc o conferință de presă dedicată acestui eveniment de vară, care promite să aducă artiști de renume și muzică de excepție. Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” va avea loc în perioada 23-25 august 2024, în stațiunea Mamaia, pe scena amplasată în Piațeta Perla.

Declarațiile lui Horia Moculescu

Horia Moculescu, prezent la conferință, a subliniat importanța festivalului, afirmând că acesta este singurul capabil să contribuie la revitalizarea muzicii ușoare românești. El a menționat: „Am încercat de anul trecut să îl reconstruim, a fost doar un concert, dar anul acesta sunt și mai bucuros. Din păcate, Teatrul de Vară Mamaia este încă nereabilitat.”

Moculescu a continuat să evidențieze problema esențială: „Avem mulți tineri talentați, dar este necesar să stimulăm interesul creatorilor tineri pentru a produce lucrări pentru Festivalul Mamaia.”

Preselecțiile și programul festivalului

Laura Stroe, director al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a anunțat că preselecțiile au avut loc online timp de două săptămâni, iar juriul a îndeplinit cu succes sarcinile. „Astfel, în cele două seri de concurs vom avea parte de voci deosebite”, a spus Stroe.

Anul acesta, la 61 de ani de la prima ediție, Festivalul de la Mamaia va include două secțiuni: creație și interpretare. O noutate este acordarea unui Premiu Special de către Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța, atât pentru Muzica Ușoară, cât și pentru Muzica Populară, recunoscând contribuția semnificativă a unui artist la promovarea stațiunii de-a lungul timpului.

Concurenții și premiile

În cadrul festivalului, vor concura 10 artiști la secțiunea interpretare și 10 soliști sau formații la secțiunea creație, fiecare seară având cinci concurenți din fiecare categorie. Gala Laureaților, programată pentru seara de 25 august, va fi un moment deosebit.

Câștigătorul trofeului MAMAIA din acest an va primi 50.000 de Lei, în timp ce locurile I, II și III vor fi recompensate cu sume între 10.000 și 30.000 de Lei. În etapa de preselecție, participanții s-au înscris online.

Distribuie acest articol