Shein, liderul fast-fashion, acționează în instanță împotriva rivalului Temu

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 175

Sursa foto:

0:00

Shein dă în judecată Temu pentru încălcarea proprietății intelectuale

Compania de fast-fashion Shein, cu rădăcini în China, a inițiat un proces împotriva rivalului său Temu, acuzându-l de furt de designuri și de construirea unui imperiu pe baza contrafacerii, încălcării proprietății intelectuale și fraudei.

Acțiunea legală a fost depusă luni la tribunalul federal din Washington, D.C., pe fondul unor acuzații similare pe care Shein le respinge din partea mai multor mărci și artiști independenți, inclusiv Levi Strauss și H&M. În plângerea formulată, Shein susține că Temu, deținută de PDD Holdings, pretinde a fi o piață online legitimă, încurajând vânzătorii să copieze modelele altor branduri și apoi împiedicându-i să elimine produsele de pe platformă, chiar și după recunoașterea încălcărilor.

„Temu atrage consumatorii americani să descarce aplicația sa mobilă prin promisiuni de prețuri extrem de mici. Totuși, Temu nu obține profituri din vânzarea acestor produse, care sunt atât de ieftine încât compania trebuie să subvenționeze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacție”, se menționează în plângere.

„Doar prin încurajarea vânzătorilor să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale altora și să vândă produse contrafăcute sau sub standard, Temu poate spera să reducă pierderile masive pe care le suportă”, adaugă documentul.

Declarațiile Temu

Reacția de la Temu nu a întârziat să apară. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Îndrăzneala Shein este de necrezut! SHEIN, copleșită de propriile procese legate de proprietatea intelectuală, are tupeul să formuleze acuzații împotriva altora pentru comportamentele necorespunzătoare pentru care sunt dați în judecată în mod constant.”

Atât Shein, cât și Temu au reușit să revoluționeze industria de retail cu produsele lor extrem de accesibile și cu abilitatea de a răspunde rapid tendințelor, depășind astfel concurența mai veche.

Distribuie acest articol