Acțiuni ale poliției în județul Constanța, inclusiv verificări ale agenților economici de pe litoral.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 209

Sursa foto:

0:00

Accidente și Verificări pe Litoralul Românesc

Pe 21 august, în jurul orei 16:00, polițiștii de la Poliția Municipiului Mangalia – Biroul de Siguranță Rutieră au fost alertați cu privire la un accident de circulație pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Mangalia. Incidentul a implicat două autoturisme conduse de doi bărbați, în vârstă de 31 și respectiv 46 de ani.

La fața locului, polițiștii au efectuat teste cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative pentru ambii șoferi. Totuși, în cazul bărbatului de 31 de ani, s-au identificat indicii care sugerează posibila prezență a substanțelor psihoactive. Acesta a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice, necesare stabilirii consumului de substanțe interzise.

Acțiuni de Control în Litoral

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare au efectuat verificări asupra agenților economici care își desfășoară activitatea pe litoral. Au fost verificate un număr de 18 societăți comerciale din stațiunile Venus, Neptun și Jupiter.

În urma controalelor, autoritățile au aplicat 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conform O.U.G. 28/1999, precum și pentru încălcarea Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 29.000 de lei, iar suma de 1.781 de lei a fost ridicată în vederea indisponibilizării.

Conducători Sub Influența Alcoolului

În aceeași zi, la ora 10:50, polițiștii din Techirghiol au identificat un bărbat de 35 de ani care conducea o autoutilitară pe DJ 391, în localitatea Ciobănița, sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a arătat un nivel de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost ulterior dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Acțiuni pentru Menținerea Ordinii Publice

Poliția Orașului Eforie, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, a desfășurat, de asemenea, o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice. În urma verificărilor, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 2.000 de lei. De asemenea, un certificat de înmatriculare a fost retras.

Distribuie acest articol