Marius Stamate solicită autorizația de mediu pentru un hotel cu nouă etaje în Mamaia, în ciuda informațiilor primite de la Primărie care indică imposibilitatea construirii acestuia.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 139

Sursa foto:

0:00

Continuă demersurile pentru construirea unui hotel în Mamaia

Omul de afaceri Marius Stamate își menține planurile de a construi un hotel cu nouă etaje în stațiunea Mamaia, în ciuda refuzurilor repetate din partea Municipalității. Acesta a depus recent proiectul la agenția de mediu competentă.

Pe 21 august a.c., memoriul de arhitectură a fost înregistrat la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța. Proiectul prevede construirea unui hotel cu regimul de înălțime S+P+9 etaje, care va include 54 de unități de cazare.

În zona de recepție, se va amenaja un spațiu comercial minimalist, destinat vânzării de produse specifice sezonului estival. De asemenea, imobilul va dispune de un subsol destinat parcărilor, iar pe teren vor fi amenajate circulații auto, pietonale și parcaje la sol.

Anul trecut, Marius Stamate a primit mai multe răspunsuri negative din partea Municipalității cu privire la investiția din Mamaia. În acest context, firma sa, Marco Chim, a obținut la sfârșitul anului trecut Certificatul de urbanism nr. 3.156, care a menționat că „Prezentul certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat, pentru construire hotel S+P+9Etaje cu spațiu comercial, împrejmuire teren și organizare de șantier, întrucât terenul nu are acces direct sau prin servitute la circulații publice“.

Anterior acestui certificat, a fost emis Certificatul de urbanism nr. 3.009, care stipula că Marco Chim SRL nu poate elabora un Plan Urbanistic de Detaliu pentru Bulevardul Mamaia nr. 326, având în vedere că terenul nu este construibil, lipsind accesul direct sau prin servitute la circulații publice. Pentru reglementarea circulațiilor și organizarea rețelei stradale necesare accesului, se impune realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, conform legislației în vigoare.

În ciuda acestor obstacole, Marius Stamate continuă să își urmărească planurile de investiție.

În trecut, omul de afaceri a manifestat intenția de a construi un hotel cu 15 etaje pe același teren, solicitând un certificat de urbanism în acest sens. Primăria Constanța a emis, în 2021, Certificatul de urbanism nr. 1.043 pentru un imobil cu regimul de înălțime P+12-15 etaje, destinat activităților hoteliere.

De asemenea, Stamate are și alte proiecte imobiliare în desfășurare, cu documentații depuse la APM Constanța. Un exemplu este cererea pentru desființarea unui imobil existent și construirea a două imobile cu regimul de înălțime P+2-4 etaje, destinate locuințelor colective, cu spațiu comercial la parter, situate pe Strada Baba Novac nr. 106A și Strada Vâscului nr. 8.

Marius Stamate este administrator și asociat unic al firmei Marco Chim SRL, care pentru anul 2023 a raportat o cifră de afaceri de 25.959.438 de lei, un profit de 9.547.274 de lei, datorii de 6.355.145 de lei și 13 angajați.

Distribuie acest articol