Vești nefavorabile pentru Cristian Dobriță din Năvodari: complicii săi sunt eliberați, în timp ce el rămâne în detenție.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 168

Sursa foto:

0:00

Un membru al clanului „Dobriță“ rămâne în arest, în timp ce complicii săi sunt plasați sub control judiciar

Un individ asociat cu clanul „Dobriță“ din Năvodari, trimis în judecată alături de alți doi suspecți pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri, a fost informat de judecători că va rămâne în arest preventiv. Cei doi complici urmează să fie plasați sub control judiciar.

Persoana în cauză este Cristian Dobriță, arestat preventiv în primăvara acestui an pentru diverse infracțiuni, inclusiv traficul internațional de droguri. Pe 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au început investigarea activității infracționale a lui Dobriță, suspectat de introducerea în țară a unui colet care conținea peste un kilogram de canabis, provenit din Spania și destinat vânzării.

Cercetările au scos la iveală că Dobriță a fost asistat în activitatea sa ilegală de Cristian Băjenaru și Robert Ionuț Constantin, care s-au ocupat de preluarea și transportul drogurilor. În urma propunerii procurorilor DIICOT, instanța a decis arestarea celor trei suspecți.

Pe 22 august, instanța a evaluat legalitatea măsurilor preventive și a decis să mențină arestul preventiv pentru Cristian Dobriță, în timp ce Băjenaru și Constantin au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Hotărârea instanței va fi revizuită cel târziu până la data de 20 octombrie 2024.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore. Este important de menționat că Dobriță are un istoric de probleme legale, fiind cercetat și în trecut pentru infracțiuni similare.

Distribuie acest articol