O tânără cu dizabilități de auz și vorbire este investigată de polițiștii locali pentru cerșetorie în Satul de Vacanță.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 175

Sursa foto:

0:00

Interceptare în Satul de Vacanță: Tânără suspectată de tentativă la înșelăciune

Ieri, 22 august 2024, în jurul orei 22:00, poliția locală din Constanța a identificat o tânără de 19 ani, originară din comuna Bărbulești, județul Ialomița, în Satul de Vacanță. Aceasta solicita sume de bani de la persoanele care treceau prin zonă.

În urma verificărilor, tânăra a fost interceptată, legitimată și dusă la sediul Poliției Stațiunii Mamaia pentru completarea documentelor necesare și pentru a fi predată autorităților competente, întrucât se consideră că a comis o tentativă de înșelăciune. În timpul controlului corporal și al verificării genții sale, s-au găsit 360 de lei.

Modus Operandi

Tânăra a reușit să inducă în eroare trecătorii, simulând că este surdo-mută și prezentând un formular cu sigla unei asociații regionale pentru persoanele cu handicap de auz și vorbire.

Statistica sezonului estival

De la începutul sezonului estival 2024, alte nouă persoane din comuna Bărbulești au fost depistate în situații similare. Aceste cazuri au fost, de asemenea, predate lucrătorilor de la Secția de Poliție Mamaia pentru continuarea investigațiilor.

Apel la spiritul civic

Autoritățile apreciază implicarea cetățenilor și îi încurajează să raporteze orice activitate suspectă care contravine legislației în vigoare. Se pot contacta numerele de telefon disponibile pentru a raporta asemenea fapte.

Distribuie acest articol