O tânără din Ialomița care pretindea că este surdo-mută în Satul de Vacanță pentru a obține bani de la oameni, a fost sancționată de polițiștii locali.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Incident în Satul de Vacanță: Tânără prinsă înșelând trecătorii

Pe 22 august 2024, în jurul orei 22:00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au intervenit în Satul de Vacanță, unde au identificat o tânără de 19 ani, originară din comuna Bărbulești, Ialomița. Aceasta solicita bani de la persoanele care treceau prin zonă, pretinzând că este surdo-mută.

Tânăra a folosit un formular inscripționat cu numele unei asociații regionale dedicate persoanelor cu handicap de auz și vorbire, pentru a induce în eroare trecătorii. În urma observațiilor făcute de autorități, ea a fost interceptată, legitimată și dusă la sediul Poliției Stațiunii Mamaia pentru a se întocmi documentele necesare și pentru a fi predată pentru continuarea cercetărilor, întrunind astfel elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

În cadrul controlului corporal, polițiștii au găsit asupra sa suma de 360 lei. De asemenea, de la începutul sezonului estival din 2024, au fost depistate alte nouă persoane din aceeași comună, Bărbulești, care au comis fapte identice. Acestea au fost, la rândul lor, predate lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Mamaia pentru investigarea ulterioară a situației.

Distribuie acest articol