O companie din Castelu avea pe stoc substanțe ierbicide și fungicide expirate, iar poliția a inițiat o anchetă penală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 171

Sursa foto:

0:00

Acțiune de verificare a substanțelor periculoase în Constanța

Pe 22 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu au desfășurat o acțiune de control în rândul societăților comerciale și persoanelor fizice care utilizează sau vând substanțe periculoase, precum și gestionarea deșeurilor. Această acțiune a avut loc în municipiul Constanța, orașul Năvodari, comuna Castelu și Portul Constanța Sud – Agigea.

În cadrul acestei acțiuni, au fost verificați 7 operatori economici și 24 de persoane fizice. Ca urmare a neregulilor identificate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 156.000 lei. De asemenea, un certificat de înmatriculare a fost retras.

Polițiștii au descoperit și 5 infracțiuni în conformitate cu O.U.G. 195/2005, care reglementează protecția mediului, precum și cu O.U.G. 92/2021, referitoare la regimul deșeurilor. În cadrul verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Castelu, au fost găsiți 10 litri de ierbicid și fungicid, substanțe periculoase cu termenul de valabilitate expirat.

Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri. La această acțiune au participat, alături de polițiștii din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră, și specialiști ai Gărzii de Mediu Constanța.

Distribuie acest articol