Se va construi un nou aparthotel în Eforie Sud

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 190

Sursa foto:

0:00

Creșterea cererii de cazare în Eforie

Stațiunile de pe litoralul românesc din sud continuă să fie în topul preferințelor pentru cei care aleg să își petreacă vacanțele la mare. Eforie, în special, se remarcă prin aglomerația sa pe durata sezonului estival, ceea ce determină o creștere constantă a necesității de spații de cazare.

Proiecte hoteliere în dezvoltare

Un număr tot mai mare de proiecte hoteliere sunt în desfășurare în Eforie, incluzând unități de cazare aflate în diferite etape de realizare. Printre acestea se numără și inițiativa familiei Ilie, care, prin intermediul societății Pro Tag Holding, plănuiește construirea unui aparthotel.

Detalii despre noul aparthotel

Documentația prezentată vizează edificarea unui imobil destinat activităților de cazare turistică, cu un regim de înălțime de tip P+2E, ce va include nouă apartamente în regim hotelier. Construcția va fi realizată conform Legii nr. 50/1991, care reglementează autorizarea lucrărilor de construcții, republicată cu modificările ulterioare.

Informații de urbanism

Conform Certificatului de urbanism nr. 128/26.04.2024, emis de Primăria Orașului Eforie, terenul pe care se va construi se află în intravilanul localității Eforie Sud, conform Planului Urbanistic General (PUG) aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Eforie nr. 71/2022 și Hotărârea Guvernului României nr. 525/1996, cu modificările ulterioare.

Informații despre Pro Tag Holding

Societatea Pro Tag Holding a fost înființată pe 31 martie 2008, având sediul pe strada Pandurului nr. 10 din municipiul Constanța. Acționarii și administratorii companiei sunt Petre Ilie, cu o participație de 95%, și Gulizer Ilie, cu 5%. În ceea ce privește performanțele financiare, cifra de afaceri din 2023 a fost de 2.712.527 lei, cu un profit de 681.936 lei și datorii de 1.761.816 lei, având cinci angajați.

Distribuie acest articol