Mesaj de felicitare din partea lui Klaus Iohannis către Volodîmîr Zelenski cu ocazia aniversării Independenței Ucrainei

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 208

Sursa foto:

0:00

Mesajul Președintelui României cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare omologului său ucrainean, Volodîmîr Zelenski, cu ocazia aniversării Zilei Independenței Ucrainei. În mesajul său, Iohannis a transmis felicitări întregului popor ucrainean, exprimându-și gândurile de pace și prosperitate.

Șeful statului român a evidențiat curajul și reziliența atât a forțelor armate, cât și a cetățenilor ucraineni, care se luptă pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a țării lor. „Reafirm pe această cale angajamentul ferm al României de a continua sprijinul constant, predictibil și multidimensional până la victoria finală a Ucrainei, precum și în procesul de reconstrucție și integrare europeană. Poziția României rămâne neschimbată: vom fi alături de Ucraina în tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crimele comise pe teritoriul Ucrainei și vom contribui la realizarea unei păci juste, durabile și incluzive, pe baza Formulei de Pace propusă de Ucraina”, a subliniat Iohannis în scrisoarea sa.

De asemenea, el a menționat semnarea Acordului de cooperare în domeniul securității între România și Ucraina, realizat în cadrul Summitului NATO de la Washington, ca o dovadă a angajamentului pe termen lung al României. Iohannis a asigurat că sprijinul oferit nu este circumstanțial, ci unul stabil și transparent.

Președintele României a reafirmat, totodată, că România va continua să contribuie la implementarea rezultatelor obținute în urma Summitului NATO, consolidând astfel relațiile dintre NATO și Ucraina. Iohannis a exprimat încrederea că dialogul politico-diplomatic dintre cele două țări va continua într-un ritm susținut, având ca scop elevarea relației bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, conform angajamentului asumat în urma vizitei lui Zelenski la București, pe 10 octombrie 2023.

Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean în această seară.

Distribuie acest articol