Un individ cu studii medii și o condamnare s-a pretins a fi polițist pe străzile din Ploiești timp de peste un an.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 161

Sursa foto:

0:00

Un tânăr din Ploiești s-a dat drept polițist timp de un an

Un incident uluitor a avut loc în Ploiești, unde un tânăr de 25 de ani, cu doar opt clase și o condamnare anterioară, s-a prezentat ca fiind polițist timp de mai bine de un an. Acesta a reușit să oprească vehicule în trafic și să interogheze martori, având la dispoziție o legitimație falsă și o uniformă similară cu cea a poliției, precum și un pistol.

Activități infracționale desfășurate în stradă

Activitatea infracțională a început anul trecut, tânărul reușind să se prezinte ca agent de poliție cu acte în regulă. Pe lângă legitimația falsă, acesta utiliza echipamente specifice, inclusiv o stație de radio funcțională, similară celor folosite de polițiști, și o instalație stroboscopică montată pe vehiculul său, asemenea celor utilizate în misiunile de intervenție.

În cadrul acestor activități, el a fost implicat în diverse misiuni, inclusiv audieri de martori, percheziții, razii rutiere și legitimări de persoane. O descoperire importantă a anchetei a arătat că acesta a beneficiat de sprijinul unui polițist real de la Secția 3 din Ploiești, care avea un nume identic cu al său.

Acțiuni legale împotriva tânărului

Pe 20 august, autoritățile au efectuat șase percheziții în județele Prahova și Ilfov, în încercarea de a pune capăt activităților ilegale ale tânărului și complicelui său. Tânărul a fost reținut inițial, iar ulterior arestat pentru 30 de zile de către Judecătoria municipiului Ploiești. Complicele său a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Distribuie acest articol