Un grup de cetățeni străini a fost surprins în timp ce încerca să traverseze ilegal frontiera.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 117

Sursa foto:

0:00

Descoperire a polițiștilor de frontieră la Nădlac

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au identificat un total de 12 cetățeni din Bangladesh, Siria și Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în două TIR-uri. Acțiunea a avut loc în ultimele 24 de ore, când doi cetățeni turci s-au prezentat la formalitățile de ieșire din țară, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia.

Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, șoferii transportau fructe congelate și pepene verde pentru clienți din Elveția și Germania. În urma unui control amănunțit al vehiculelor, polițiștii au descoperit cei 12 cetățeni străini ascunși în semiremorcă și în cabina șoferului.

Persoanele în cauză au fost preluate și duse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că aceștia erau cetățeni din Bangladesh, Siria și Irak, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat.

În urma celor constatate, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți în cazul șoferilor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii descoperiți în mijloacele de transport. La finalizarea acestor cercetări, vor fi dispuse măsurile legale corespunzătoare.

Distribuie acest articol