Amenzi aplicate în județul Constanța după acțiunea polițiștilor locali

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 135

Sursa foto:

0:00

Razie a Poliției Municipiului Constanța pentru Siguranța Publică

În noaptea de 24 spre 25 august, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune de amploare, având ca scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea accidentelor rutiere și a consumului de substanțe interzise.

În cadrul acestei razii, au fost legitimate 1.073 de persoane, verificate 767 de vehicule și inspectate 123 de locații publice. De asemenea, 252 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar 40 dintre ei au fost verificați pentru a se stabili eventuala prezență a substanțelor psihoactive. Ca urmare a neregulilor identificate, polițiștii au aplicat 126 de sancțiuni contravenționale, totalizând aproximativ 245.000 de lei.

Noul raport de activitate a evidențiat scoaterea din trafic a 9 șoferi, considerați periculoși pentru ceilalți participanți la trafic. Aceștia au rămas fără permisele de conducere din cauza conducerii sub influența alcoolului, nerespectării semaforului, depășirii limitei legale de viteză și altor abateri de la regimul circulației. Totodată, 17 autovehicule au fost oprite de la circulație, iar certificatele de înmatriculare au fost retrase, până la remedierea deficiențelor constatate. În plus, au fost confiscate 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Incident cu Substanțe Psihoactive

În dimineața zilei de 25 august, în jurul orei 01.30, polițiștii de la Secția 3 au identificat un minor de 15 ani pe bulevardul I.C. Brătianu, având un comportament suspect. În urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsită o bancnotă împăturită, conținând o substanță ce ar putea avea efecte psihoactive.

Ulterior, în jurul orei 01.55, aceiași polițiști au depistat un bărbat de 28 de ani care conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale. Testarea cu aparatul etilotest a relevat indicii de consum de substanțe psihoactive. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar în urma percheziției vehiculului, a fost găsit un telefon mobil cu o substanță suspectă pe ecran. În ambele cazuri, au fost sesizați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Un alt incident a fost înregistrat în jurul orei 02.50, când polițiștii de la Secția 3 au identificat un bărbat de 61 de ani care conducea pe strada Sublocotenent Gheorghe Sassu, sub influența alcoolului. Testul etilotest a arătat o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

În jurul orei 05.30, polițiștii de la Secția 2 au identificat un alt bărbat de 28 de ani, care conducea pe bulevardul Mamaia, iar testarea a indicat din nou posibila prezență a substanțelor psihoactive. Persoana a fost, de asemenea, transportată pentru recoltarea probelor biologice.

Acțiuni de Combatere a Consumului de Substanțe Interzise

Cercetările în legătură cu consumul de substanțe interzise continuă, fiind desfășurate de către polițiști. Activitățile au fost coordonate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, alături de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. La aceste acțiuni au participat, de asemenea, jandarmi din Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța și polițiști locali.

Aceste măsuri fac parte dintr-o strategie mai amplă de combatere a criminalității și a consumului ilegal de substanțe, având scopul de a asigura siguranța comunității.

Distribuie acest articol