La un an de la tragedia de la Crevedia, situația a rămas neschimbată.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

Un an de la tragedia de la Crevedia: Statul român nu a învățat nimic

La un an după explozia devastatoare de la Crevedia, România continuă să se confrunte cu nereguli alarmante în domeniul securității la stațiile GPL. De la incidentul tragic, pompierii au aplicat aproape 10.000 de amenzi proprietarilor stațiilor de gaz din întreaga țară, conform datelor recente. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la respectarea normelor de siguranță în acest sector.

Controalele efectuate de autorități au scos la iveală nereguli greu de imaginat, cum ar fi persoane care fumează aproape de cisternele cu gaz sau care își încarcă butelii de aragaz cu GPL. Explozia de la Crevedia, care a dus la moartea a șase persoane și a lăsat peste 50 de răniți, a lăsat o marcă profundă asupra comunității și a întregii țări. Cu toate acestea, comportamentul angajaților și al managerilor stațiilor pare să nu fi suferit modificări semnificative.

„În ultimul an, inspectoratele au realizat peste 3.700 de controale la operatorii care comercializează GPL. Încălcările normelor de apărare împotriva incendiilor au fost sancționate cu amenzi de aproape 19 milioane de lei”, a declarat un purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Reamintirea unei tragedii

Reamintim că, în urmă cu un an, o explozie devastatoare, urmată de un incendiu, a avut loc la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, provocând moartea a șase persoane. Această tragedie a fost un apel de atenție pentru autorități, dar, din păcate, se pare că lecțiile nu au fost învățate, iar riscurile persistă.

Distribuie acest articol