O adolescentă victimă a abuzului sexual din clanul Ciobotaru din Tulcea a devenit mamă: cei cinci traficanți de minore sunt nemulțumiți de sentințele primite.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 152

Sursa foto:

0:00

Membrii clanului Ciobotaru din Tulcea contestă pedepsele primite

Membrii clanului Ciobotaru din Tulcea și-au exprimat nemulțumirea față de pedepsele aplicate pentru infracțiunile grave de care sunt acuzați, printre care se numără trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Aceștia, care includ pe Paris Ciobotaru, Luminița Simion, Alexandru Leonard Simion, Ion Ciobotaru și Leonida Ciobotaru, au fost deja bine cunoscuți de autorități și de comunitate.

Recent, Tribunalul Tulcea a pronunțat pedepse cuprinse între 5 și 11 ani de închisoare pentru cei cinci inculpați, toate sentințele având executare imediată. Astfel, Simion Alexandru Leonard a primit cea mai ușoară pedeapsă, de 5 ani, urmat de Leonida Ciobotaru cu 8 ani, Paris Ciobotaru cu 9 ani și 4 luni, Luminița Simion cu 10 ani și 8 luni, iar Ion Ciobotaru a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de detenție.

Nemulțumiți de decizia instanței, aceștia au depus apel, iar dosarul a fost înaintat Curții de Apel Constanța, unde primul termen de judecată a fost programat pentru luna decembrie.

Activitatea infracțională a grupului

În cadrul dosarului gestionat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, inculpații au solicitat, anterior, modificarea încadrărilor juridice pentru a obține pedepse reduse. Cererile lor au fost respinse de Tribunalul Tulcea.

Probele adunate în acest caz au demonstrat că, în iulie 2018, cei patru inculpați au format un grup infracțional organizat în municipiul Tulcea, având ca scop comiterea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Aceștia au exploatat sexual două minore de 14 și 15 ani, recrutându-le prin metoda loverboy și obligându-le să se prostitueze, profitând de vulnerabilitatea lor.

Minorele au fost adăpostite de membrii grupului și au fost folosite pentru atragerea clienților, sumele obținute din prostituție fiind însușite de inculpați. La sfârșitul lunii iunie 2019, una dintre victime a născut și a fost preluată de autoritățile de protecție a copilului din Tulcea.

În perioada de activitate a grupului (2018 – 2023), aceștia au transportat mai multe femei în străinătate, în țări precum Austria, Germania și Anglia, în scopul practicării prostituției. Veniturile realizate astfel au fost aduse în țară fie fizic, fie prin transferuri rapide.

În urma a patru percheziții efectuate, au fost confiscate sume de bani în valoare de 7.480 de euro și 6.800 de lei, bijuterii, documentele de identitate ale victimelor, precum și 15 telefoane mobile și un autoturism de lux. Pe 7 aprilie 2023, Tribunalul Tulcea a decis arestarea preventivă a membrilor grupului pentru o durată de 30 de zile.

Arestări și Condamnări în Cazul Inculpaților

Recent, instanța a decis asupra a trei inculpați implicați într-un caz penal, care au fost trimiși în judecată și condamnați. În ceea ce îl privește pe cel de-al patrulea inculpat, s-a propus arestarea preventivă în lipsă. Hotărârea inițială a fost contestată prin apel, ceea ce deschide calea pentru o revizuire a deciziei judecătorești.

Această situație subliniază complexitatea procesului judiciar și provocările întâmpinate în cadrul unor astfel de cazuri, în special când este vorba despre persoane care nu sunt prezente în fața instanței.

Distribuie acest articol