Șeful Ocolului Silvic Brănești oferă recomandări pentru replantarea bradului de Crăciun: „Nu trebuie să așteptăm până în luna martie. Dacă solul nu este înghețat, brăduțul poate fi mutat în grădini sau parcuri.”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Replantarea bradului de Crăciun: Cum să îi asigurăm o nouă viață

Bradul care ne-a adus bucuria sărbătorilor poate continua să trăiască și să aducă frumusețe naturii, dacă este replantat corect. Aici sunt câteva sfaturi utile pentru a-i oferi acestuia o șansă de a crește sănătos, conform expertului Bogdan Mihalache, șeful Ocolului Silvic Brănești.

Pasu 1: Acclimatizarea

Primul pas în procesul de replantare este acclimatizarea bradului. Este important să îi oferim timp să se obișnuiască cu noul mediu. Perioada recomandată pentru această etapă este de aproximativ o săptămână, astfel încât bradul să se adapteze treptat la condițiile exterioare.

Pasu 2: Plantarea

În continuare, este necesar să săpăm o groapă care să fie mai mare decât ghiveciul în care se află bradul. Acest lucru va permite rădăcinilor să se extindă corespunzător. Bradul trebuie așezat împreună cu balotul de pământ, iar apoi pământul din jurul rădăcinilor trebuie tasat cu grijă pentru a elimina aerul. Replantarea bradului de Crăciun nu este doar o activitate plăcută, ci și una care are un impact pozitiv asupra mediului, contribuind astfel la un viitor mai verde.

Este important de menționat că nu este necesar să așteptăm luna martie pentru a replantat bradul. Dacă solul nu este înghețat, brăduțul poate fi plantat în grădini sau parcuri, conform afirmațiilor lui Bogdan Mihalache.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *