După perioada de căldură extremă, precipitațiile se întorc în Dobrogea!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 195

Sursa foto:

0:00

Instabilitate atmosferică și ploi în Dobrogea

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță că, în perioada următoare, Dobrogea va experimenta instabilitate atmosferică și ploi.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Conform ANM, în primele două zile ale următoarelor două săptămâni, vremea va fi călduroasă, cu caracteristici caniculare în partea continentală a regiunii, unde se estimează temperaturi maxime de 32…33 de grade. Totuși, în intervalul 28-30 august, din cauza accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar temperaturile vor scădea la valori de 26…28 de grade.

Temperaturi și ploi

După această perioadă, se așteaptă ca temperaturile să se stabilizeze în jurul a 30…31 de grade. Media minimelor termice va înregistra o ușoară scădere, de la 20…22 de grade în primele trei nopți, ajungând la aproximativ 18 grade la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

De asemenea, sunt prognozate ploi între 27 și 31 august, când există posibilitatea de a se acumula cantități semnificative de precipitații. În restul intervalului, probabilitatea de ploi va fi mai scăzută.

Distribuie acest articol