Provocarea Paracetamol, extrem de riscantă! Sfaturile poliției pentru elevi și părinți

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Atenționare privind provocările periculoase

O nouă provocare extrem de riscantă îndeamnă participanții să consume doze mari de paracetamol pentru a-și demonstra rezistența fizică. Câștigătorul este considerat cel care reușește să petreacă cele mai multe zile în spital, însă acest „premiu” vine cu consecințe grave, precum intoxicații severe, afectarea ficatului și simptome neplăcute precum greață și vărsături, în funcție de starea de sănătate a fiecărui individ.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava subliniază că un simplu like sau o vizualizare nu valorează mai mult decât viața.

Recomandări pentru prevenirea victimelor

Pentru elevi:

  • Evitați să participați la provocări periculoase, mai ales cele care circulă online. Deși pot părea distractive sau o modalitate de a atrage atenția colegilor, riscurile asociate sunt mult mai mari decât beneficiile.
  • Reflectați asupra consecințelor. Înainte de a imita comportamente observate online, întrebați-vă dacă merită să vă puneți în pericol sănătatea sau viața.
  • Învățați să spuneți „NU”. Nu cedați presiunilor din partea prietenilor sau colegilor și luați decizii responsabile, chiar și atunci când este dificil.

Pentru părinți:

  • Monitorizați activitatea online a copiilor și fiți atenți la tipul de conținut pe care îl consumă și la persoanele cu care interacționează.
  • Vorbiți despre riscurile asociate cu imitarea comportamentelor văzute online. Explicați-le că anumite acțiuni pot avea consecințe grave în viața reală.
  • Încurajați o comunicare deschisă, astfel încât copiii să se simtă în siguranță să discute despre ceea ce văd online sau despre provocările pe care le primesc.

Pentru cadrele didactice:

  • Fii atent la comportamentele elevilor în timpul orelor și recreațiilor. Raportați orice activitate ce indică participarea la jocuri periculoase.
  • Colaborați cu părinții și autoritățile pentru a împărtăși informații relevante și a preveni incidentele în mediul școlar.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din IPJ Suceava desfășoară constant activități de informare și prevenire în școlile din județ, având ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor.

Toți cei implicați în dezvoltarea tinerilor sunt încurajați să fie martori activi, deoarece „tăcerea este tot violență. Vocea ta este soluția”.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *