Ciolacu anunță majorarea pragului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 123

Sursa foto:

0:00

Anunțul Premierului privind neimpozitarea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că, în urma unei ordonanțe de urgență, pensiile până la suma de 3.000 de lei nu vor fi impozitate. Acesta a făcut această afirmație în cadrul unei conferințe de presă, la finalul vizitei efectuate la compania Softronic din Craiova.

Întrebat despre măsura neimpozitării pensiilor, Ciolacu a explicat că acest prag a fost stabilit în urma recalculării efectuate pentru aproximativ 800.000 de persoane. „Da, pentru că a fost trecut acel prag de aproximativ 800.000 de persoane. Am discutat și cu doamna ministru al Muncii, precum și cu ministrul Finanțelor. De asemenea, continuu să mă consult în acest domeniu cu doamna primar Lia Olguța Vasilescu, pentru că avem cu toții de învățat”, a afirmat premierul.

El a subliniat că, deși exista opțiunea de a oferi o derogare pentru persoanele afectate, creșterile nu erau uniforme. „Puteai să spui că au crescut pensiile cu 300 – 400 de lei, vorbesc nominal, nu procentual, dar au fost creșteri și mai mari. Astfel, mi se pare corectă această abordare – creșterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare”, a conchis Marcel Ciolacu.

Distribuie acest articol