0:00
Exercițiul „Miercurea alarmelor”
Departamentul pentru Situații de Urgență, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, organizează exercițiul „Miercurea alarmelor” în cadrul Săptămânii Protecției Civile. Pe 26 februarie a.c., între orele 10:00 și 11:00, va avea loc un exercițiu destinat verificării funcționării sirenelor de alarmare publică.
În timpul acestui exercițiu, vor fi emise mai multe semnale acustice. Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece activitatea reprezintă o simplă verificare a sistemului de alarmare.
Semnificația semnalelor de alarmare
Pentru a oferi o mai bună informare și educație preventivă, este important să se cunoască semnificația semnalelor de alarmare:
- PREALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 3 sunete (impulsuri) a câte 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea unui atac aerian.
- ALARMĂ AERIANĂ – Se compune din 15 sunete (impulsuri) a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența unui atac aerian.
- ALARMĂ LA DEZASTRE – Se compune din 5 sunete (impulsuri) a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre.
- ÎNCETAREA ALARMEI – Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu o durată de 2 minute. Semnificație: Pericolul a încetat, se pot relua activitățile.