Hagi: „Există aspecte pe care le antrenăm și le discutăm, dar trebuie să le îmbunătățim“

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Farul Constanța în Dificultate

Pe lângă echipele aflate în ultimele patru locuri din clasament, Farul Constanța prezintă cel mai slab golaveraj, la egalitate cu Oțelul Galați, și a doua cea mai slabă apărare, după FC Hermannstadt.

Înfrângerea cu Rapid București

După ce a fost învinsă de Rapid București cu 3-1 pe teren propriu, Farul Constanța, în ciuda celor patru goluri marcate, a avut parte de numeroase ocazii ratate de ambele echipe. Această înfrângere a menținut echipa pe locul zece în clasament, iar după finalizarea sezonului regulat, care se va încheia în două etape, Farul va participa în turneul play-out al Superligii 2024/2025.

Statistici Sezoniere

Până acum, Farul a disputat 28 de meciuri în campionat, acumulând 34 de puncte din opt victorii, zece egaluri și zece înfrângeri, având un golaveraj de -8 (28-36). Echipa este la 11 puncte distanță de locul șase, care asigură accesul în play-off. În ultimele două partide din sezonul regulat, Farul va juca în deplasare cu Universitatea Craiova, ocupanta locului patru, și pe teren propriu cu Universitatea Cluj, locul doi în clasament.

Declarațiile lui Gheorghe Hagi

După meciul cu Rapid, Gheorghe Hagi, antrenorul echipei, a subliniat lipsa unei interpretări corecte în faza defensivă. El a afirmat: „Nu poți câștiga meciurile dacă nu execuți ambele faze foarte bine. Fotbalul necesită un echilibru între atac și apărare. Trebuie să fii reactiv în tranziție și să ai puterea de a păstra posesia, precum și de a te apăra eficient. Am jucat slab în apărare, iar acum trebuie să ne odihnim, să reflectăm și să realizăm schimbări radicale în acest sector. Atacul funcționează atunci când avem o bună construcție din spate, iar mijlocașii și atacanții trebuie să colaboreze mai bine. Acestea sunt aspecte pe care le antrenăm, dar trebuie să le îmbunătățim.”

Defensiva Slăbită

Farul, în afară de echipele din subsolul clasamentului, deține cel mai slab golaveraj (-8) și a doua cea mai slabă apărare, cu 36 de goluri primite, fiind depășită doar de FC Hermannstadt (cu 38 de goluri încasate). Acest lucru este o surpriză, având în vedere că în sezoanele anterioare defensiva echipei a fost considerată un punct forte, când a câștigat titlul și a terminat pe locul patru.

Reflecții și Perspective

Hagi a adăugat: „Este important să acceptăm realitatea. Să nu ne concentrăm pe greșelile din trecut, deoarece ne-ar afecta mai mult. E esențial să înțelegem situația actuală, să reflectăm și să analizăm calm. Trebuie să facem schimbări și să avansăm, dar în mod diferit, executând ambele faze foarte bine, dacă vrem să câștigăm, așa cum am reușit să o facem împotriva lui Dinamo.”

Fabinho, la Debut

În meciul împotriva Rapidului, Farul l-a introdus pe teren pe noul fundaș dreapta Fabinho, care a debutat în această confruntare.

Debut pentru Fabinho

Fabinho, fost internațional Under-20 al Portugaliei, a debutat în echipa alb-albastră fiind trimis pe teren în minutul 87, înlocuindu-l pe Dan Sîrbu. Născut în Lisabona, jucătorul a evoluat anterior pentru cluburile Leixoes, Benfica Lisabona B, Benfica Lisabona Under-23, Sintrense Under-19, toate din Portugalia, și Saint Truiden din Belgia. Acesta a semnat un contract valabil până în vara anului 2027. La 23 de ani, Fabinho a jucat în sezonul precedent pentru formația portugheză Mafra.

Petrila, recunoaștere pentru performanțe

Claudiu Petrila, jucător al echipei Rapid, a fost inclus în echipa etapei după prestația sa remarcabilă în meciul cu Farul. Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, acesta continuă să aibă evoluții excelente în campionatul actual, fiind jucătorul cu cele mai multe contribuții ofensive din lotul giuleștenilor. În confruntarea cu Farul, Petrila a transformat un penalty și a realizat a opta pasă decisivă, fiind lider în SuperLigă în acest capitol.

Precizări legale

Legea 190 din 2018, la articolul 7, stipulează că activitatea jurnalistică este exonerată de la anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, atâta timp cât se menține un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile prezentate sunt de interes public și au fost obținute din surse deschise.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *