Accident maritim între două nave pe canalul Sulina. Care este opinia ANR?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

Incident naval pe Canalul Sulina

Azi, 28 august, în jurul orei 13:00, a avut loc un accident maritim pe Canalul Sulina, în apropierea milei marine 18, între două nave comerciale. Conform informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Navală, nu s-au înregistrat victime, însă au fost raportate pagube materiale.

Nava SUNDRY, sub pavilion Panama, se îndrepta aval de la Izmail către Tunisia, având la bord o încărcătură de 6.228 de tone de orz. În timpul navigației, nava a suferit o defecțiune la motorul principal, ceea ce a determinat echipajul să ancoreze în regim de urgență. În timpul acestei manevre, nava a fost lovită de tancul MAZU XIAO, sub pavilion Liberia, care naviga amonte de la Constanța către Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină.

Nava MAZU XIAO a continuat să navigheze amonte și va ancora în rada portului Tulcea pentru investigarea incidentului. Pe de altă parte, nava SUNDRY a suferit avarii în zona pupa și va fi reținută la Sulina pentru cercetări suplimentare.

Autoritatea Națională Navală a subliniat că navigația pe Canalul Sulina se desfășoară în condiții normale și nu au fost semnalate urme de poluare. Căpitănia Portului Sulina a inițiat o anchetă pentru a determina cauzele și circumstanțele în care a avut loc acest incident.

Distribuie acest articol