Sondaj recent între Kamala Harris și Donald Trump: „Dacă tendința persistă, Trump va avea dificultăți în a se menține în cursă”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 138

Sursa foto:

0:00

Vicepreședintele Harris înregistrează un avans în sondaje față de Trump

Vicepreședintele Harris a obținut un avantaj de 4 puncte procentuale față de fostul președinte Trump, conform unui sondaj național publicat marți, la scurt timp după convenția democratică. Sondajul, realizat de Florida Atlantic University (FAU) Political Communication, Public Opinion Research Lab și Mainstreet Research USA, indică faptul că Harris îl depășește pe Trump cu 47% la 43%.

Printre alegătorii probabili, Harris, care a preluat conducerea listei partidului la sfârșitul lunii trecute, are un avans și mai semnificativ, cu 49% față de 45% pentru Trump. Rezultatele sondajului, efectuat imediat după Convenția Națională Democrată de la Chicago, arată că 53% dintre femei și 45% dintre bărbați îl susțin pe candidatul democrat.

În ceea ce privește demografia alegătorilor, fostul președinte a obținut 47% din sprijinul bărbaților și 41% din partea femeilor. Harris a avut un avantaj considerabil în rândul alegătorilor hispanici (51%), al alegătorilor de culoare (73%) și al celor cu studii superioare (57%). De asemenea, fostul președinte continuă să aibă un sprijin semnificativ din partea alegătorilor albi care nu dețin o diplomă universitară, 59% dintre aceștia preferându-l în detrimentul vicepreședintelui.

Distribuie acest articol