Caravana de film „Cu Apele Curate” poposește la Tulcea, la Casa Avramide.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 163

Sursa foto:

0:00

Caravana de Film „Cu Apele Curate” Ajunge la Tulcea

Pe 12 septembrie 2024, caravana de film „Cu Apele Curate” va poposi la Casa Avramide din Tulcea, prezentând două documentare ce abordează teme legate de natură și protecția mediului.

Primul Documentar: „Schimbarea”

Primul film va începe la ora 10:00. „Schimbarea”, regizat de Fabián Ribezzo, provine din Mozambic și are o durată de 16 minute.

Sinopsis:

Acțiunea filmului se desfășoară într-o comunitate din Mozambic, care își desfășoară viața conform ciclurilor naturale. Însă, construirea unui oraș în apropierea satului transformă radical mediul înconjurător, generând defrișări, poluare a apei și schimbări climatice. Cu toate acestea, locuitorii, recunoscuți pentru inventivitatea lor, reușesc să se adapteze și să readucă viață solului. Filmul subliniază existența unor alternative viabile de dezvoltare pentru comunități.

Al Doilea Documentar: „Bunica greiere”

Cel de-al doilea film, intitulat „Bunica greiere”, este regizat de Denis Chapon și provine din Bolivia și Danemarca, fiind lansat în 2009.

Sinopsis:

În poveste, bunica greiere aduce ploaia prin cântecele sale. Totuși, un fermier, deranjat de muzica ei, o lovește cu o piatră. Tristă, bunica greiere decide să plece, iar lipsa ei provoacă seceta. Filmul este inspirat dintr-un mit al culturii boliviene, reflectând problemele severe de apă cu care se confruntă țara, și reprezintă un răspuns la decizia de privatizare a resurselor de apă în Bolivia.

Detalii despre Eveniment

Acest eveniment este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, iar intrarea este liberă.

Distribuie acest articol