Cercetarea s-a încheiat în legătură cu persoana care a adus jeleuri cu canabis la o petrecere, iar o fetiță a necesitat îngrijiri medicale.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 128

Sursa foto:

0:00

Finalizarea anchetei în cazul bărbatului care a adus droguri la o petrecere

Oamenii legii au încheiat ancheta în cazul unui bărbat acuzat că a adus jeleuri cu droguri la o petrecere, incident care a dus la internarea unei fetițe. Acesta este Corneliu Pazara, trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul său fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 28 august.

Pe 6 iulie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu Biroul de Combatere a Traficului de Droguri, au dispus reținerea unui bărbat, cetățean român cu domiciliul în Statele Unite, sub acuzația de trafic de droguri de risc.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, între 29 iunie și 6 iulie 2024, acest bărbat ar fi deținut și distribuit droguri de risc sub formă de jeleuri ce conțin THC (Tetrahidrocannabinol). La data de 29 iunie 2024, în cadrul unui eveniment privat organizat pentru deschiderea unui salon cosmetic, la care au participat atât adulți, cât și minori, cercetatului i s-a atribuit deținerea acestor produse. O fetiță de doar 3 ani a consumat un astfel de jeleu, necesitând ulterior internarea și investigații medicale complexe din cauza ingerării substanței cu THC.

Pe parcursul probei, au fost indisponibilizate alte produse similare ce conțin droguri, iar în urma percheziției efectuate la locuința cercetatului a fost descoperită o cantitate de canabis, alături de alte dovezi relevante pentru caz. De asemenea, s-a aflat că drogurile erau destinate comercializării în cadrul unui festival de muzică care urma să se desfășoare în Constanța.

Un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța va fi sesizat cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul pentru această acțiune a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar intervenția a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele implicate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale conform Codului de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a decis, pe 7 iulie 2024, arestarea preventivă a inculpatului pentru o lună.

Distribuie acest articol