Trei indivizi prinși cu 28 de kg de sturion în autoturism! Ce acțiuni au întreprins polițiștii de frontieră

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 181

Sursa foto:

0:00

Polițiștii de frontieră reîntorc 28 de kilograme de sturion în mediul natural

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reușit să readucă în mediul natural 28 de kilograme de sturion, din specia cegă. Acest lucru a avut loc în urma unei acțiuni de control în zona localității Plauru, unde au fost depistate trei persoane care transportau peștele fără documente legale.

În data de 28 august 2024, echipa de la Sectorul Poliției de Frontieră Pardina a oprit un autoturism pentru verificări. În interiorul vehiculului, condus de un cetățean român, au fost găsite 28 de kilograme de sturion de dimensiuni mici. După descoperirea peștelui, acesta a fost eliberat în mediul său natural, în prezența unui martor asistent, a polițiștilor de frontieră și a persoanelor implicate. Autoturismul a fost confiscat pentru continuarea cercetărilor.

Investigații în curs privind infracțiuni legate de sturioni

Autoritățile efectuează acum investigații pentru a stabili circumstanțele legate de deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați ilegal pe teritoriul României. Aceste acțiuni sunt în conformitate cu legislația în vigoare, care reglementează protecția resurselor piscicole naturale și comercializarea produselor derivate din acestea.

Distribuie acest articol