ÎPS Teodosie va oficia rugăciuni pentru ploaie în acest weekend la Constanța, Cernavodă și Mănăstirea Dervent.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 209

Sursa foto:

0:00

Programul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, între 30 august și 3 septembrie

În perioada 30 august – 3 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va desfășura o serie de activități religioase importante. Programul începe vineri, 30 august, cu oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de parastas pentru arhiepiscopul Lucian Florea, la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța, începând cu ora 7:30.

Arhiepiscopul Lucian Florea, născut pe 3 aprilie 1922 în comuna Stremț, județul Alba, a fost ales Arhiepiscop al Tomisului pe 27 septembrie 1990. Între timp, a ocupat funcția de arhiereu vicar și a fost pensionat pe caz de boală în 2000, trecând la cele veșnice pe 30 august 2004. Trupul său se află înhumat în Catedrala arhiepiscopală, în partea stângă a pronaosului.

De la ora 11:00, va citi rugăciunile de ploaie la biserica „Sf. Gheorghe” din cartierul Palas, iar la ora 18:00 va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Așezarea în racla a Brâului Maicii Domnului” din Constanța.

Activitățile din 31 august și 1 septembrie

Sâmbătă, 31 august, programul va debuta la ora 6:45 cu Sfânta Liturghie și slujba de parastas la biserica „Înălțarea Domnului” din Cimitirul „Pacea Nouă” din Suceava. La ora 16:00, se vor citi rugăciunile de ploaie în apropierea orașului Cernavodă, iar seara, de la 21:15, se va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 1 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul și pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, marcând totodată începutul anului bisericesc. De la ora 7:00, va oficia Sfânta Liturghie și va citi rugăciunile de ploaie la mănăstirea „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul și Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou” din comuna Târgușor, județul Constanța. La ora 17:00, va participa, împreună cu Preasfințitul Părinte Visarion, la o procesiune în cinstea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul și a sfinților dobrogeni, care va avea loc pe străzile Constanței.

Ultimele activități din program

Luni, 2 septembrie, programul va continua cu oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, începând cu ora 6:30.

Marți, 3 septembrie, activitățile vor începe la ora 7:00 cu Sfânta Liturghie și citirea rugăciunilor pentru ploaie la mănăstirea Dervent. La ora 14:00, va oficia slujba de pomenire pentru cei aproape 6000 de eroi români căzuți în anul 1916, la Cimitirul de onoare de la Șumenți, Bulgaria.

Distribuie acest articol