Un egiptean a fost condamnat pentru viol și agresiune asupra unei bătrâne de 85 de ani, iar soția sa a oferit mărturie împotriva lui.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 155

Sursa foto:

0:00

Condamnarea egipteanului pentru viol și agresiune

Un cetățean egiptean, Fathi Maher Khalil El Sayed Abdalla, a fost condamnat pentru viol și agresiune, după ce a atacat o bătrână de 85 de ani, proprietara casei în care locuia cu chirie la Constanța. Incidentul a avut loc la începutul acestui an, când bărbatul, aflat sub influența alcoolului, a încercat să o forțeze pe femeie să întrețină relații sexuale cu el. În urma refuzului acesteia, el a lovit-o și a obligat-o să aibă un raport sexual oral.

În continuarea agresiunii, el i-a introdus degetele în vagin și a efectuat, de asemenea, sex oral, totul împotriva voinței victimei. Cazul a fost rapid preluat de autorități, iar bărbatul a fost arestat. În timpul anchetei, soția agresorului a depus mărturie împotriva acestuia, contribuind la strângerea probelor.

Detalii despre proces și sentință

Procesele judiciare s-au desfășurat într-un interval scurt, iar pe 13 august, judecătorii au rămas în pronunțare. Sentința finală a fost pronunțată pe 26 august, când instanța l-a condamnat pe bărbat la o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru viol. De asemenea, el nu va putea exercita drepturi electorale sau ocupa funcții publice timp de 5 ani, după ispășirea pedepsei.

Instanța a dedus din pedeapsa finală perioada de reținere și arestare preventivă, iar sentința nu este definitivă, având posibilitatea de a fi contestată în termen de 10 zile. Judecătorii au fost considerați indulgenți de către unii observatori, având în vedere că pedeapsa maximă pentru viol poate ajunge până la 10 ani, iar în acest caz a fost implicată și o infracțiune de agresiune fizică.

Decizia instanței subliniază gravitatea actelor comise și necesitatea de a descuraja astfel de comportamente violente în societate.

Distribuie acest articol