Au început înscrierile pentru a treia ediție a Școlii de Vară de la Hârșova.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 166

Sursa foto:

0:00

Școala de Vară de la Hârșova, ediția a treia, își deschide porțile pentru înscrieri, adresându-se elevilor, studenților și tinerilor interesați de domenii precum istoria, arheologia, patrimoniul cultural, antropologia și natura. De asemenea, inițiativa este destinată pasionaților de cultură și iubitorilor de patrimoniu cultural și natural, conform unui anunț oficial.

Scopul principal al acestei școli de vară este de a familiariza participanții cu monumentele istorice și naturale din Hârșova. Programul include prezentarea tehnicilor de restaurare a artefactelor de piatră din lapidariumul muzeului local, precum și facilitarea unui cadru informal de dialog între autoritățile publice, comunitate, viitorii cercetători și tineri. Aceasta este o oportunitate de a atrage tinerii în eforturile de cunoaștere și protejare a patrimoniului istoric și natural.

Institutul Național al Patrimoniului, în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Primăria Hârșova, Institutul de Studii Avansate pentru Istoria și Civilizația Levantului, Universitatea din București – Facultatea de Istorie și Centrul Cultural Turc Yunus Emre, organizează această ediție a Școlii de Vară, programată între 11 și 14 septembrie 2024.

Activitățile vor include vizite pe teren la obiectivele patrimoniului cultural și natural, precum și ateliere de lucru la sediul Muzeului Carsium. Participanții vor avea ocazia să asiste la prelegeri susținute de experți în domeniu. De asemenea, este planificată o vizită la monumentele istorice din Constanța, un atelier de gastronomie turcească și un atelier de pictură în apă Ebru, coordonate de Centrul Cultural Turc Yunus Emre.

Taxe și condiții de participare

Participarea la Școala de Vară nu implică nicio taxă. Numărul maxim de participanți este limitat la 12 persoane, iar ceilalți doritori vor fi responsabili de cheltuielile de cazare, transport și masă. Organizatorii vor acoperi costurile legate de cazare, masă, echipamentele de studiu, de lucru și de protecție. Cheltuielile de transport la Hârșova și retur vor fi suportate de toți participanții.

Selecția participanților se va realiza pe baza unui CV și a unei scrisori de intenție, care trebuie trimise prin email. Data limită pentru trimiterea documentelor este 6 septembrie 2024.

Distribuie acest articol