Sportivii de la CSM Constanța au o săptămână activă, încheind vara cu multiple participări la competiții naționale și internaționale.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 140

Sursa foto:

0:00

Săptămână Plină pentru Sportivii Constănțeni

Sportivii din Constanța se pregătesc pentru o săptămână plină de competiții, marcând finalul verii prin participarea la numeroase evenimente naționale și internaționale. Sezonul debutează oficial la Sala Sporturilor, unde derby-ul din Liga Zimbrilor, CSM Constanța – Dinamo, promite un spectacol captivant pe semicerc. În plus, orașul nostru va găzdui Campionatul Național de canotaj pe mare, iar kaiaciștii și canoiștii se află în competiție la Bascov pentru medalii naționale. De asemenea, ne concentrăm atenția asupra lui Carol Popa, care va concura la Cupa Europeană de Triatlon de la Istanbul, dar și asupra echipei naționale de rugby 7s, care participă la Europenele de plajă de la Chișinău, precum și asupra gimnaștilor care concurează la Plovdiv Cup. Baschetbaliștii și handbaliștii juniori sunt, de asemenea, activi în campionatele naționale.

Handbal: Derby-ul Ligii Zimbrilor

Handbalul revine în forță la Sala Sporturilor! CSM Constanța, vicecampioana, își va începe oficial parcursul în noul sezon competițional, confruntându-se cu campioana Dinamo București în prima etapă a Ligii Zimbrilor. Aceasta va fi o nouă confruntare pasionantă în handbalul românesc, iar echipa noastră intră pe teren cu determinarea de a câștiga. Suporterii sunt așteptați să umple sala și să fie alături de jucători. Meciul este programat pentru sâmbătă, 31 august, de la ora 17:30, și va fi transmis în direct pe Pro Arena HD.

Handbal pe Plajă

Între 2 și 5 septembrie, handbaliștii juniori de la CSM Constanța vor participa la Campionatul Național de Beach Handball, desfășurat pe plaja Mano Beach din Constanța. Juniorii 1 au programate meciuri împotriva CSȘ Medgidia, LPS Tg. Mureș și CS Axiopolis Cernavodă, precum și HC TEC București. Juniorii 2 se vor confrunta cu CSȘ Sfântu Gheorghe, HC TEC București și HC Omer Constanța. Juniorii 3 vor juca împotriva LPS Bistrița, HC Omer Constanța II, CS Unirea Savieni și CSȘ Medgidia I.

Baschet Masculin: Pregătiri pentru Noua Sezon

Baschetbaliștii din Constanța își vor începe seria meciurilor de pregătire pentru noul sezon, care va debuta la sfârșitul lunii septembrie. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian va participa atât în Liga Națională de Baschet Masculin, cât și în calificările pentru FIBA Europe Cup. CSM Constanța va susține două meciuri amicale: primul împotriva campioanei U-BT Cluj-Napoca pe 31 august, la Sala Metrom Brașov, și al doilea cu CSM Corona Brașov pe 1 septembrie, la Sala Polivalentă din Brașov.

Baschet Juniori: Campionatul Național U12

Echipa de baschet masculin U12 participă la Campionatul Național U12, desfășurat în această săptămână la Pitești și Mioveni. Tinerii sportivi din Constanța își propun să obțină primele două locuri din Grupa A pentru a avansa în faza următoare a competiției. CSM Constanța a înregistrat următoarele rezultate: 36-45 cu ACS Champions Buc Craiova, 52-47 cu ABC Leii București, 38-68 cu ABC Laguna București, 42-44 cu CSȘ Târgu Jiu și 36-45 cu ABC Play București. Echipa a terminat pe locul 5 în Grupa A și va continua cu meciuri de clasament.

Triatlon: Carol Popa în Competiție

Carol Popa va începe competiția la Cupa Europeană de Triatlon Elite de la Istanbul, reprezentând cu mândrie Constanța. Juniorul nostru se pregătește intens pentru acest eveniment important și își propune să obțină rezultate excelente.

Sportivii români în competiții internaționale

Carol Popa, liderul clasamentului european la categoria sa de vârstă, va participa pentru prima dată la o competiție internațională de seniori, alăturându-se celor mai experimentați triatloniști de pe continent. La doar 18 ani, Carol este cel mai tânăr sportiv dintre cei 50 de concurenți care vor lua startul în cursa Elite Men pe distanța olimpică, programată sâmbătă, 31 august, la ora 11:00. Această competiție va debuta cu 1500 de metri de înot, va continua cu opt tururi de bicicletă pe o distanță totală de 40,6 km, având o diferență de nivel de 70-80 metri pe tur, și se va încheia cu patru tururi de alergare pe o distanță de 10 km. Traseul va prezenta o diferență totală de nivel de 572 de metri. Succes sportivului antrenat de Cristi Doicescu! Carol Popa și seniorul Sebastien Pascal sunt cei doi triatloniști care vor reprezenta România la Istanbul.

Campionatul Național de Canotaj pe Mare

Întrecerile din cadrul Campionatului Național de Canotaj pe Mare, care include juniori, seniori și masters, se vor desfășura pe Plaja Reyna din Constanța, vineri, 30 august, și sâmbătă, 31 august. Probele sunt programate între orele 08:30 și 13:30 în ambele zile. Printre organizatorii competiției se numără CSM Constanța. Prezența Elisabetei Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, este așteptată, iar la conferința de presă premergătoare concursului vor fi prezenți sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris: Roxana Anghel, Marian Enache și Gianina van Groningen.

Competiții de Kaiac-Canoe

Sportivii secției de kaiac-canoe vor participa la Campionatul Național de Viteză pentru seniori și la Campionatul Național de Tineret, care se va desfășura la baza nautică Bascov – Budeasa, lângă Pitești, în perioada 27 august – 1 septembrie. Printre sportivii care vor reprezenta secția se numără Iulian Nistor, Denis Chirilă, Ana Alexia Done și Diana Mioara Popescu la kaiac, precum și Viorel Michel Aramă la canoe. Aceștia sunt coordonați de antrenorii Gabriel Aftenie și Alina Chirilă.

Lotul României de Gimnastică Aerobică

Lotul României de gimnastică aerobică, format din juniori și seniori, participă în perioada 28 august – 2 septembrie la “Plovdiv Cup” în Bulgaria. Această competiție reprezintă ultima verificare înaintea Campionatelor Mondiale. CSM Constanța are trei sportivi la seniori: Mădălin Boldea, care va concura în proba de trio, Antonio Surdu la individual și trio, și Daria Mihaiu la individual și cuplu. Antrenoarea lotului național și a CSM Constanța este Maria Fumea.

Campionatul European de Rugby pe Plajă

În perioada 31 august – 1 septembrie, Chișinău va găzdui Campionatul European de Rugby pe Plajă, competiție la care participă și naționala masculină a României de rugby 7s, antrenată de Daniel Carpo. Din lotul echipei se numără trei rugbyști de la CSM Constanța: Răzvan Călin, Marian Muntianu și Ionuț Alexandru Sava. Reprezentativa României va concura în Grupa B, alături de echipele din Croația, Ungaria și Moldova B. Debutul echipei României este programat pe 31 august, întâlnind Moldova B la ora 11:10, urmat de meciuri cu Ungaria (ora 14:12) și Croația (ora 17:34). Campionatul se va desfășura pe arena din Parcul „La Izvor”, iar toate meciurile vor fi transmise în direct pe Rugby Europe Tv.

Distribuie acest articol